AtlasPROfilax – Widehammar Praktiken AB

AtlasPROfilax

ATLASPROFILAX

Om Atlas är i obalans kan detta orsaka en mängd olika bekymmer i hela kroppen.

Boka tid 📅

Vad är AtlasPROfilax?

Området kring Atlas styr direkt och indirekt hela hållningen och hela rörelseapparaten. Om Atlas är i obalans, skapas felställningar längs hela skelettet, precis som när första länken i en halskedja har hakat upp sig. Kroppen kompenserar för den förskjutning av tyngdpunkten som felställningen vid skallbasen skapat.

Har du låsningar eller tröghet i kroppen? Roterat bäcken som ger benlängdsskillnad? Står du snett på dina fötter? Kanske har du balansproblem eller lite “gamnacke” och dålig hållning? Känns huvudet tungt att bära?

Sådant kan vara tecken på att din Atlas är i obalans. Vidare kan symptom som trötthet, värk, yrsel, domningar och migrän dyka upp då bl.a. blodförsörjning och nerver hamnar i kläm när Atlas inte ligger rätt. Läs kundberättelser.

Med den schweiziska metoden AtlasPROfilax är det möjligt att få balans kring Atlas. Vi bearbetar Atlas indirekt via muskulaturen. Metoden är varsam och riskfri och det räcker med ett enda behandlingstillfälle. Det är mycket ovanligt att man behöver göra om behandlingen.

Några veckor efter din AtlasPROfilax-behandling får du komma på ett uppföljningsbesök som inte kostar något extra. Då kontrollerar vi resultatet och masserar din rygg och nacke.

Självklart är du också välkommen om du inte har några besvär utan bara vill få din Atlas i balans och kanske önskar lite finare hållning.

AtlasPROfilax innehåller två massagetillfällen (djup nackmassage vid första besöket = själva korrigeringen och NBE-massage av rygg och nacke vid andra besöket). Vi är anslutna till ActiWay och MinFriskvård/e-passi.

Din eftervård

När du fått din Atlas korrigerad genom AtlasPROfilax, påbörjas många positiva processer och omställningar i kroppen. Då är det utmärkt att ge dig själv den uppbackning som behövs i form av god näring, träning/motion i den utsträckning du klarar, att du håller vätskebalansen (drick gärna 2 dl vatten i timmen) och – inte minst – regelbunden massage. Fortsätt gärna gå till den massageterapeut du gick hos tidigare – under förutsättning att det känns bra för dig förstås. Säkert noterar både du själv och terapeuten stor skillnad i kroppshållning och hur muskulära spänningar minskat och hur de som är kvar släpper lättare vid bearbetning. Du är även varmt välkommen att fortsätta hos oss på NBE-massage; en effektiv och skön massage som du får prova på uppföljningsbesöket.

Det ingår ju ett uppföljningsbesök efter AtlasPROfilax-behandlingen, under vilket du får hjälp att mjuka upp muskulaturen ytterligare hos oss på praktiken. Vi använder radiovågsteknologi, i de fall det är lämpligt. Du bokar din uppföljning enklast online (Välj ”Uppföljning hos Magnus/Johanna”) och i regel hos den som gjorde din AtlasPROfilax. Du får då uppmjukande behandling som anpassas efter dina behov, efter att vi gjort uppföljande mätningar och tester.

Priser

AtlasPROfilax vuxna

2500 SEK

AtlasPROfilax unga (8-16 år)

1500 SEK

Bettorpsgatan 12C

703 69 ÖREBRO

Maila oss gärna

praktiken@widehammar.se

Öppettider

Vardagar enl. tidsbokning

Boka tid

enkelt online