Mindfulness

MINSKA STRESS & ORO

Mindfulness

Mindfulness handlar om att vara medvetet närvarande i det ögonblick som är. Man lägger värderingar och dömande åt sidan och tränar sig i att – utan filter – uppleva det som pågår just här och nu.

Vad har du för tankar i den här stunden och hur känns det i din kropp? Att genom Mindfulness träna på att stanna upp och släppa in medveten acceptans för det som händer i nuet kan på sikt göra dig mer skärpt och fokuserad, få dig att fatta klokare beslut, minska din stress och oro och göra att du får lättare att hantera dina känslor. Ökad medkänsla för dig själv och andra är också en effekt av Mindfulnessträningen.

Du får chansen att ”vara med när det händer”. ”Life is what happens to you while you’re busy making other plans”, sjöng John Lennon. Visst behöver vi göra upp planer för framtiden och ha målsättningar, men det är ändå möjligt att verkligen ta in nuet, ögonblick för ögonblick, och faktiskt uppleva vårt eget liv, istället för att ständigt vara någon annanstans i tankarna.

Mindfulnessträning ska som all annan träning tas på allvar och det är viktigt att man verkligen tränar – under en period med minst 8 veckor i sträck – och inte bara kollar in teorierna. Man får ju knappast magrutor av att gå bredvid en PT utan att träna själv.

Det krävs inte mycket för att träna Mindfulness, men det krävs ATT man tränar för att lyckas åstadkomma en positiv förändring.

Koppla ur autopiloten i hjärnan och få medvetna tankar. Börja träna Mindfulness.

Det kommer dagligen nya forskningsrapporter som visar på de positiva effekterna av Mindfulness; Jon Kabat Zinns metod från 1979. Behovet av Mindfulness är idag större än någonsin.

Kontakta oss för ett möte!

Mindfulness enskilt med handledare  NYHET!

För dig som föredrar enskild undervisning

Johanna (Dipl Mindfulnessinstruktör) tar dig med in i en värld där du får redskap att förhålla dig till det som pågår i just ditt liv här och nu. Vi pratar om attityderna i Mindfulness och gör övningar som du kan fortsätta med i din vardag. Förhoppningsvis ger det dig mindre stresspåslag, större fokus, mer glädje och bättre livskvalitet. Regelbundna besök är ett plus, men även enstaka tillfällen kan ge dig värdefulla insikter att arbeta vidare med hemma.

Tidsbokning online

 

 

Våra kurser i Mindfulness på företag

De anställda träffas på arbetsplatsen i grupper om max 12 pers i 1 1/2 timme i veckan – under en period på 8 veckor – med Dipl Mindfulnessinstruktör Johanna Widehammar. Gruppdeltagarna får med sig övningar att jobba med på egen hand från gång till gång. Man får fylla i ett enskilt självskattningsformulär vid första och sista tillfället för att se några av de effekter Mindfulnessträningen har fått hos var och en.

Kontakta Johanna för ett möte!

Johanna Widehammar
johanna@widehammar.se
070-788 20 97

Är du kursdeltagare? Logga in här för att ta del av din utbildning inom Mindfulness.

Bettorpsgatan 12C

703 69 ÖREBRO

Maila oss gärna

praktiken@widehammar.se

Öppettider

Vardagar enl. tidsbokning

Boka tid

enkelt online